Marku, změn směr jízdy aneb Bible jako GPS...

18. 5. 2011 18:57

Originální text můžete najít v AJ na -

http://journeyintotheword.com/2011/03/mark-i-am-recalculating-route-now/

 

Marku, měním ted směr tvé jízdy...

A Ježíš jim odpověděl: Lékaře nepotřebují ti, kdo jsou zdraví, ale ti, kdo jsou nemocní. Nepřišel jsem volat k pokání spravedlivé, ale hříšníky. Lukáš 5,31-32

Nedávno jsem byl ve Státech a pronajmul jsem si auto. Naštěstí mělo ve výbavě GPS, aby mě mohlo držet na správné cestě, ale ani tak jsem nemohl spočítat kolikrát mě trpělivý hlas z GPSky musel oznamit: "Změn svůj směr jízdy.." A i když jsem třeba jednou zahl o deset kiláků dřív, než jsem měl, tak mě byl naštěstí milý hlas z GPSky znovu schopný zavést zpět na správnou trasu. Také jsem mohl slyšet, jak znepokojeně vzdychá a tiše mrumlá při nádechu - "To néé, znova..změn směr jízdy".  Významová rovina starořeckého slova hříšník vykresluje člověka, který je tímto slovem označován jako někoho, kdo se odchýlil z cesty k Bohu. Zhřešit znamená ztratit se, vzdálit se, odklonit se od Božích stezek, které pro nás Bůh původně zamýšlel a připravil.

Mou GPS je Bible. Ukazuje mi nejenom to, kdy se ocitám mimo Bohem zamýšlenou cestu, ale také mně poodkrývá, co musím udělat pro to, abych se dostal zpět na správnou trat. Ale co by se stalo, kdybych položil svou GPSku do kufru svého auta? Byl bych ve velkém - "kde vůbec jsem":) - problému. Stejně tak je to i s Biblí - potřebuji zkrátka trávit hodně často čas s Biblí. Ne jenom jednou za den, ale často, tak abych z toho udělal součást mého životního stylu, tak abych s ní byl neustále v kontaktu, směřován na správné životní stezky. Reflektovat s její pomocí prožívaní a činy celého dne.

A pokání: Když předstoupím před Ježíše, vyznávám své hříchy a jsem znovu očištěn, tak to Bůh říká: "Marku, měním ted tvůj směr jízdy, jsi zas na cestě ke mně."

 

Chvalte Boha!

 

Mark Brown

 

Židům  4:12 - Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce.

2. Timoteovi  3:16 - Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha a je dobré k učení, k usvědčování, k nápravě, k výchově ve spravedlnosti,

 

Galatským 5:16-18 - Chci říci: Žijte z moci Božího Ducha, a nepodlehnete tomu, k čemu vás táhne vaše přirozenost. Touhy lidské přirozenosti směřují proti Duchu Božímu, a Boží Duch proti nim. Jde tu o naprostý protiklad, takže děláte to, co dělat nechcete. Dáte-li se však vést Božím Duchem, nejste už pod zákonem.

Jan 8:31-32

Ježíš řekl Židům, kteří mu uvěřili: „Zůstanete-li v mém slovu, jste opravdu mými učedníky. Poznáte pravdu a pravda vás učiní svobodnými.

Matouš 12:47-50

Někdo mu řekl: „Hle, tvá matka a tvoji bratři stojí venku a chtějí s tebou mluvit.“ On však odpověděl tomu, kdo mu to řekl: „Kdo je má matka a kdo jsou moji bratři?“ Ukázal na své učedníky a řekl: „Hle, moje matka a moji bratři. Neboť kdo činí vůli mého Otce v nebesích, to je můj bratr, má sestra i matka.“

Lukáš 11:27-28

Když toto mluvil, zvolala jedna žena ze zástupu: „Blaze té, která tě zrodila a odkojila!“ Ale on řekl: „Blaze těm, kteří slyší Boží slovo a zachovávají je.“

Zjevení 3:10

Protože jsi zachoval mé slovo a vytrval, zachovám tě i já v hodině zkoušky, která přijde na celý svět a prověří obyvatele země.

Matouš 4:3-4

Tu přistoupil pokušitel a řekl mu: „Jsi-li Syn Boží, řekni, ať z těchto kamenů jsou chleby.“
On však odpověděl: „Je psáno: ‚Ne jenom chlebem bude člověk živ, ale každým slovem, které vychází z Božích úst.‘“

Jan 14:23

Ježíš mu odpověděl: „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo, a můj Otec ho bude milovat; přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek. Kdo mě nemiluje, nezachovává má slova. A slovo, které slyšíte, není moje, ale mého Otce, který mě poslal.

Efezským 6,14-18

Stůjte tedy ‚opásáni kolem beder pravdou, obrněni pancířem spravedlnosti, obuti k pohotové službě evangeliu pokoje‘ a vždycky se štítem víry, jímž byste uhasili všechny ohnivé střely toho Zlého. Přijměte také ‚přilbu spasení‘ a ‚meč Ducha, jímž je slovo Boží‘. V každý čas se v Duchu svatém modlete a proste, bděte na modlitbách a vytrvale se přimlouvejte za všechny bratry i za mne.

Jan 10:27-29

Moje ovce slyší můj hlas, já je znám, jdou za mnou a já jim dávám věčný život: nezahynou navěky a nikdo je z mé ruky nevyrve. Můj Otec, který mi je dal, je větší nade všecky, a nikdo je nemůže vyrvat z Otcovy ruky.

II. Petrův 2,19-22

Tím se nám potvrzuje prorocké slovo, a činíte dobře, že se ho držíte; je jako svíce, svítící v temném místě, dokud se nerozbřeskne den a jitřenka vám nevzejde v srdci. Toho si buďte především vědomi, že žádné proroctví v Písmu nevzniká z vlastního pochopení skutečnosti. Nikdy totiž nebylo vyřčeno proroctví z lidské vůle, nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, poslaní od Boha

Jan 17,14-20

Dal jsem jim tvé slovo, ale svět k nim pojal nenávist, poněvadž nejsou ze světa, jako ani já nejsem ze světa. Neprosím, abys je vzal ze světa, ale abys je zachoval od zlého. Nejsou ze světa, jako ani já nejsem ze světa. Posvěť je pravdou; tvoje slovo je pravda. Jako ty jsi mne poslal do světa, tak i já jsem je poslal do světa. Sám sebe za ně posvěcuji, aby i oni byli vpravdě posvěceni. Neprosím však jen za ně, ale i za ty, kteří skrze jejich slovo ve mne uvěří;

II. Timoteovi 3,14-15

Ty však setrvávej v tom, čemu ses naučil a o čem jsi přesvědčen. Víš, od koho ses tomu naučil.
Od dětství znáš svatá Písma, která ti mohou dát moudrost ke spasení, a to vírou v Krista Ježíše.

 

1. Janův 2:5 a 14

Kdo však zachovává jeho slovo, vpravdě v něm láska Boží dosáhla svého cíle. Podle toho poznáváme, že v něm jsme.

Napsal jsem vám, děti, že jste poznali Otce. Napsal jsem vám, otcové, že jste poznali toho, který jest od počátku. Napsal jsem vám, mládenci, že jste silní a slovo Boží ve vás zůstává, a tak jste zvítězili nad Zlým.

 

Jakub 1,21-24

A proto odstraňte veškerou špínu a přemíru špatnosti a v tichosti přijměte zaseté slovo, které má moc spasit vaše duše. Podle slova však také jednejte, nebuďte jen posluchači – to byste klamali sami sebe! Vždyť kdo slovo jen slyší a nejedná podle něho, ten se podobá muži, který v zrcadle pozoruje svůj vzhled; podívá se na sebe, odejde a hned zapomene, jak vypadá.

Lukáš 16,27-31

Řekl: ‚Prosím tě tedy, otče, pošli jej do mého rodného domu, neboť mám pět bratrů, ať je varuje, aby také oni nepřišli do tohoto místa muk.‘ Ale Abraham mu odpověděl: ‚Mají Mojžíše a Proroky, ať je poslouchají!" On řekl: ‚Ne tak, otče Abrahame, ale přijde-li k nim někdo z mrtvých, budou činit pokání.‘ Řekl mu: ‚Neposlouchají-li Mojžíše a Proroky, nedají se přesvědčit, ani kdyby někdo vstal z mrtvých.‘“

 

 

Žalm 119 - a pak také mnoho dalších míst, kde se vyskytují verše o moci Božího slova...

 

 

 

 

 

 

 
Zobrazeno 6283×

Komentáře

Prodi

Jinak tu ted vyšel na téma Bible mnohem lepší článek - http://matonick.signaly.cz/1105/5-nedele-velikonocni-tema-222

a který jde navíc víc do detailů ...je od nějakého pána z ČBK -
ÚRYVEK - Znamená to, že čím je někdo nebo něco blíž Bohu, tím je to pravdivější. Představte si oheň, který září ve tmě. Čím je něco blíž tomu ohni, tím je to zřetelnější, (pravdivější). A stejně je to s Bohem. Čím jsme blíž Bohu, tím jsme prozářenější Jeho světlem a tím i pravdivější (tím pravdivěji poznáváme sebe i svět). Vyplývá z toho důležitá věc: chceme-li poznat pravdu o sobě, o smyslu života, o štěstí, o lásce, potřebujeme k tomu Boží blízkost.

- Bůh je pravda a pravda nás osvobodí. Osvobodí od zla a temnot. Osvobodí ke konání dobra. Můžeme tomu věřit, vždyť Bůh je i pravdivý

- Hříšníci se stejně jako Pilát se posměšně ptají: Co je pravda? A svatí odpovídají: Bůh je pravda. A když se ho budeš upřímně ptát, on ti pravdu o tom co máš dělat a o co usilovat odhalí.

maruška-všemina

dík za dobrý tip...;-)

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio