Politika - Taky vás to štve?

1. 7. 2011 22:25
Rubrika: Nezařazené

Politika, chod státu, věci veřejné, státní záležitosti, politici - od pradávných časů, snad od vzniku prvních společenství lidí, prvních územních celků s určitým vládcem či vedením byli vůdcové terčem časté kritiky. Nikdy v celé historii lidstva nedošlo k tomu, že by lidé své představitele jen chválili a svým vládcům ve větší míře pochlebovali. Člověk je tvor hříšný a nedokonalý a jak říká Boží slovo - Nikdo není spravedlivý není ani jeden. Takže je jasné, že i vládcové a další vedoucí činitelé země se někdy více, jindy méně přikláněli k špatným řešením problémů či někdy dokonce přímo k zločinům, které vyvolávaly vlny nevole mezi obyčejnými lidmi.

Někdy se ale naopak rozhoduje o záležitostech jejichž schválení může přinést určité skupině či třídě lidí výhody a usnadnění jejich života a druhé skupině či třídě lidí nevýhody a trampoty (např. linie podnikatelé versus pracující). V naší moderní společnosti ve státech euroatlanstské civilizace, kde došlo k naprosté relativizaci hodnot a důsledkem toho často dochází i k schvalování zákonů, které jsou často naprosto neslučitelné s Božím plánem pro společnost a lidského jedince, tak máme o důvod více, proč volat k Bohu za změnu směřování, záchranu našeho národa a lepší - plnější život pro všechny. Lidé ale naneštěstí často pochybují o síle modlitby, o jejím vlivu, proto tu uvádím takové kratší svědectví - jak modlitba může změnit běh věcí...Věřím, že na základě těchto modliteb mohou povstat nebo se zaktivizovat lidé, které si Bůh použije i v této oblasti.

 

Nedávno mě zaujal mail - o stavu příprav United - Worship festivalu, kde modlitba pomohla odstranit  problém se zařizováním ubytování.... výtažek ze zprávy

Prostory a ubytování na festivalu
- díky - řada partnerů poskytujících pronájmy prostor a techniky nám vychází vstříc a jsou milí, jeden ředitel odmítl ubytovat domluvených 90 osob a dovolil pouze 30 lidí. Když jsem se v zoufalství modlila, druhý den mi napsal email, jestli ještě stojím o těch 90 lidí, tak že mi je tam ubytuje..

 

I mnoho dalších problematických životních záležitostí (i ty nejtěžší nemoci, trápení, boje o život, největší bitvy) dokázala vyřešit modlitba - a např. takový Eliáš dokázal skrze modlitbu na tři a půl roku zastastavit déšt, jak referuje Jakubův list -

 

Jakub 17:5 - Eliáš byl člověk jako my, a když se naléhavě modlil, aby nepršelo, nezapršelo v zemi po tři roky a šest měsíců.

 

 

Síla modlitby je zkrátka neoddiskutovatelná...

 

Štve vás to, že prezident ukradl propisku a udělal celé ČR ostudu nebo výroky některých politiků - jako např. Kristýny Kočí v nedávné korupční aféře, která poodkrývala vztahy uvnitř VV i v rámci celé vlády, vadí vám celý ten způsob fungování veřejného života a politiky u nás v ČR. Pak nám kromě možnosti jít k volbám a rozhodnutí, kdo bude vládnout, zbývá něco, co má ve skutečnosti ještě mnohem větší sílu - MODLITBA...

 

Jeremjáš29:17 Usilujte o pokoj toho města, do něhož jsem vás přestěhoval, modlete se za ně k Hospodinu, neboť v jeho pokoji i vy budete mít pokoj.

 

Římanům  15:30 Prosím vás, bratří, pro našeho Pána Ježíše Krista a pro lásku, která je z Ducha, pomáhejte mi v boji svými přímluvami u Boha,

 

I. Timoteovi 2:1-4

  • Na prvním místě žádám, aby se konaly prosby, modlitby, přímluvy, díkůvzdání za všechny lidi,
  • za vládce a za všechny, kteří mají v rukou moc, abychom mohli žít tichým a klidným životem v opravdové zbožnosti a vážnosti.
  • To je dobré a vítané u našeho Spasitele Boha, který chce,
  • aby všichni lidé došli spásy a poznali pravdu.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno 2325×

Komentáře

Prodi

aspekt celé toho našeho pol. systému - a v takovém katastroálním stavu jsou i jiné jeho části...

Ester

no je to psycho, nebudu ani radši říkat, jak moc mě to někdy ****, aby náhodou ten zbožnej server nespadl:). Musíme s tím něco udělat. Všichni:).

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio