Svědectví - zázraky v našem životě...

24. 11. 2011 20:33
Rubrika: Nezařazené

Zázraky v našem životě

Sedláčkovi

Milí bratři a sestry, chceme se s vámi podělit o svědectví o neskonalé Boží lásce a milosti, která nás na každý den provází.

Každý má v životě období pláče i smíchu, truchlení i radosti. A často právě ty těžké chvíle nás vedou do Boží blízkosti a dávají nám zakusit Jeho svrchovanost a moc. Pro nás byl jedním z nejtěžších období čas, kdy jsme se dozvěděli o závažnosti synova onemocnění. Z genetiky nám tehdy přišlo strohé oznámení, že syn má svalovou atrofii, žádné další vysvětlení. Poté, co jsme se na internetu dozvěděli, jak závažná nemoc to je, propadli jsme zoufalství. Nechápali jsme, jak Bůh mohl něco tak strašného v našem životě dopustit. Ruku v ruce z toho pro nás vyplývalo zjištění, že u každého dalšího dítěte hrozí vysoké riziko stejné choroby. Byli jsme na pokraji svých sil.

Krátce nato Šimon přestal zvládat dýchání a dostal se na ventilátor. V nemocnici jsme pobývali 9 měsíců a přes opakování lékařů, že zemře a že máme jet domů, jsme bojovali o možnost dostat se z nemocnice do domácí péče. Nakonec Pán Bůh ve své velké milosti dal skrze dary mnohých téměř půl milionu korun na zakoupení ventilátoru a my jsme mohli nemocnici opustit. Něco neskutečného, nepředstavitelného. Lékaři pokyvovali hlavami, že je to na pár dnů, maximálně týdnů… Přesto to pro ně bylo svědectví o tom, že i pro tyto děti je naděje, že nemusí čekat v nemocnici na smrt, ale že mohou užívat radost doma mezi svými nejbližšími. Krátce po návratu z nemocnice se objevila nová možnost léčby SMA, kterou Šimon může dodnes podstupovat. Jsme za to velmi vděční, protože i přes velké náklady na léky se nemoc dále nezhoršuje. Opět je to pro nás důkazem o Boží věrnosti a Jeho blízkosti v našem životě, protože i přes dlouhodobost této sbírky jsou kolem nás stále lidé, kteří svou štědrostí léčbu umožňují. Při pohledu zpět je pro nás dnes Šimonův život zázrakem - je ve druhé třídě, umí číst, počítat, baví ho prvouka, rád pozoruje přírodu, jezdí na výlety a je plný chuti do života. Moc nás povzbuzuje svou důvěrou v Pána Boha a svým optimismem.

Otázku dalších dětí jsme se časem rozhodli řešit adopcí. Absolvovali jsme řadu vyšetření, pohovorů, speciální kurz… nicméně nám od počátku bylo naznačováno, že nejsme vhodní adepti, jedna úřednice nám řekla, že v našem případě máme být rádi, že nám ještě funguje manželství, druhá, že mají plno vhodnějších rodin a podobně. Přesto jsme se dál modlili a měli naději, že Pán Bůh může způsobit zázrak i v této oblasti.

 

Věděli jsme, že nejsme sami, kdo prožívá nenaplněnost v oblasti rodičovství, znali jsme takových párů více. Jedni naši blízcí přátelé nám loni poslali knihu, která je velmi oslovila v jejich modlitbě za dítě – Nadpřirozené narození dítěte (Supernatural Childbirth, Jackie Mize). Nejdřív jsme knihu odložili, protože nám přišla trochu moc odvážná či letniční, ale časem jsme se k ní vrátili. Jedná se o svědectví manželů, kteří nemohli mít děti, začali se proto obracet do Písma a hledali příběhy podobných párů v Bibli a Boží konání v jejich životech. Modlili se za zaslíbení ohledně dětí, která Pán Bůh v Bibli dal a začali je ve svých životech vyznávat. Nyní mají 4 děti a slouží párům, které mají problémy s otěhotněním. Zajímavá kniha, říkali jsme, si, ale týká se to i nás? Máme dát naši situaci zcela Bohu do rukou a pustit se s ním na tenký led nového otěhotnění? Máme takovou víru? A co když to nedopadne dobře? Otázek byla řada a pochybností ještě více. V té době nás velmi motivovaly synovy pravidelné modlitby za sestřičku a jeho víra, že Pán Bůh mu ji dá, bylo to něco, co nás zcela zahanbovalo. Začali jsme se tedy modlit za vlastní zdravou holčičku a vyznávat Boží zaslíbení a uvěřili jsme, že se týkají i našeho života. Uvěřili jsme, že Pán Bůh má moc zlomit i SMA. Uvědomili jsme si, že jsme si v našich myslích a srdcích vybudovali hradby, že jsme do této oblasti Pána Boha vůbec nepustili, že nám to přišlo moc riskantní. A najednou před námi stál Bůh, který neměl naprosto žádná omezení, jen velké pochopení a lásku k nám.  Otěhotnění přišlo s prvním pokusem, na víc bychom asi neměli odvahu, a s tím začalo i neustálé Boží povzbuzování a utvrzování, že je naše prosba vyslyšena (např. Iz.54kap.). Přesto jsme netrpělivě čekali na výsledky genetických testů. Během té doby jsme prožívali, jak malá, téměř žádná, je naše víra a důvěra v Pána Boha a jak lehce se necháme ovládnout pochybnostmi a nedůvěrou. Nyní už i podle výsledků z genetiky víme, že by se nám koncem prázdnin měla narodit zdravá holčička a máme z toho obrovskou radost. Je to pro nás další velká zkušenost a lekce, kterou jsme mohli v životě s Pánem Bohem prožít. Naše představy o Něm jsou jen velmi slabým odrazem Jeho skutečné velikosti, krásy a moci. Věříme, že se budete radovat spolu s námi a prosíme vás o modlitby za zbytek těhotenství a bezproblémový porod.

Moc bychom tímto svým svědectvím chtěli povzbudit i vás všechny. Bez ohledu na to, co vás v životě trápí a jak těžkými zkouškami procházíte, či budete procházet, vězte, že Pán Bůh je vždy vedle vás. On má i v té nejhorší životní situaci řešení. Třeba vzdálené, ale jisté. On na vás nikdy nezapomene, On je Bohem zázraků. Dovolme mu proto, aby naše životy vedl a modleme se za to, aby naše důvěra v Něho nikdy neochabla. Jemu buď chvála a čest!

 

Zveřejněno se svolením manželů Sedláčkových

 

 

Všechnu ‚svou starost vložte na něj‘, neboť mu na vás záleží. 1.Petrův 5:7


 

Zobrazeno 2675×

Komentáře

MartyR

To asi nebudou Sedláčkovi ze Švýcarska?

Prodi

Ne tohle jsou Sedláčkovi ze Zlína - z Malenovic...

MartyR

to svědectví je mi povědomé.

Prodi

možná, že s tím dělali už i nějakou přednášku a vím, že to vyšlo v Kompasu BJB...K tobě do Brodu to ze Zlína není zas tak moc daleko, takže se to k tobě mohlo donést i přes nějakého známého...

MartyR

to je možné.všichni se tak nějak známe ;-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio