Homeopatika?

28. 12. 2011 11:32
Rubrika: Nezařazené

 

  Člověk nemá právo se vydávat - otevírat jiným duchovním silám než Bohu a nespoléhat se na něj, a tak Ho urážet - protože Bůh je stvořitel všeho - i těchto zlých duchovních sil, které naneštěstí mohou mnohdy způsobovat dobro - to ale jen proto, aby člověka zmátly a dostaly ho pod svou kontrolu a oddělily ho od Boha a jeho lásky. Což je koneckonců princip podobný  hříchu - fungující na naprosto stejné bází - člověk spáchá hřích - něco špatného a dočasně či pouze v danou chvíli mu to prospěje, je mu to příjemné a dotyčný pak může krátce cítit pocit uspokojení či úlevu - např. facka mladšímu sourozenci, nadávky, hádka, krádež atp. - ale nakonec zjištuje a zakouší, že je mu stále hůř - problémy se kupí, vnitřní stav se zhoršuje a svědomí člověka ještě více tíží... - přichází nepohoda, nenaplnění, neštěstí atp. - čím více a déle se člověk v takovém stavu nachází, tím hůře - a tím je také cesta zpět obtížnější...

 

Dnes jsem našel tento celkem krátký a povedený článek k uvedené problematice, který ve stručnosti poodkrývá celé pozadí vzniku této "léčebné metody" a jejího užívání.

 

Homeopatie

Homeopatie je stále více populární metoda léčby. Žel mnozí ani netuší, čím se to vlastně "dopují" - a co tímto přijímají do svého života. Zakladatelem této metody byl Samuel Hahnemann. Vznik této "léčebné metody" je spjat se sektou svobodných zednářů, kteří její šíření podporovali. Princip jejího fungování má být založen na léčbě podobného podobným. Při "léčbě" dostává pacient látku, která u zdravého člověka způsobuje stejné příznaky, jako léčená nemoc u nemocného. Takový princip podobnosti nalézáme již v náboženstvích a filozofiích východních kultur (Tibet, Čína apod.). Ti např. mozek léčili ořechy, protože ořech tento orgán připomíná. Princip podobnosti se také používá v okultních a magických knihách. Hahnemann tedy nevytvořil nic nového, převzal jednoduše okultní princip odjinud.

Druhým základním principem je to, že takovýto přípravek musí být rozředěn v určitém poměru. Zde se dostáváme "k jádru pudla". Podávání samotných látek, které u zdravého organismu vyvolají stejné příznaky, by nemohlo být použito...proto je nutné látku ředit. Nejde však o obyčejné ředění...podle Hahnemana a dalších zastánců homeopatie při tomto ředění vstupuje do roztoku jakási záhadná "energie". A tato "energie" má být zodpovědna za účinnost homeopatického přípravku. V pozadí celé problematiky je tedy "duchovní energie".

Je nutné podotknout, že homeopatie selhala při vědeckých testováních a v některých případech může mít devastující vedlejší účinky. Tak jako u horoskopů apod., je to velmi výnosný business. Uvažte...žádné roky testování léčiv, žádné miliony do výzkumů...pouze doma "na koleně" zatřepat pár lahvičkama, téměř s nulovými náklady a prodat třeba dráž, než obyčejná léčiva...Nicméně uznávám, že to někdy "může fungovat"...roli zde může hrát právě duchovní svět, kterému se tímto otevíráme, a který je rozebírán na jiných místech tohoto webu.

Celý princip tvorby homeopatického přípravku není tedy nic jiného, než magický rituál. Z tohoto důvodu by křesťané (potažmo každý...) neměli tyto přípravky užívat, neboť se samotným "lékem" přijímají také filozofické pozadí a vlastně i víru v to, že jim "pomůže energie". Jinými slovy - není ani tak nebezpečná třeba samotná pilulka, ale víra a přístup, který daný jedinec k přípravku chová. Věří totiž, že se může uzdravit pomocí kosmické energie, která vstupuje do léku a tím i do něj...

K odpovědi jsem se inspiroval z knihy "Alternativní medicína - pomoc, nebo nebezpečí?" od Dr.Ruckiho



Více zde: http://www.buh-krestanstvi.cz/hlavni-temata/otazky-a-odpovedi/

Zobrazeno 4917×

Komentáře

Prodi

deš chtít, tak odpověz na to, jestli si myslíš, že to byl zázrak nebo ne?

Prodi

vida dokonce i vira.cz - píše o homeopatice jako o okultní praktice - viz. konec příspěvku -http://otazky.vira.cz/otazka/Homeopatie-okultni-pozadi.html

Právě zkušenost s konkrétními případy spoutanosti a následného osvobození jsou pro mne subjektivně nejjasnějším důkazem okultního pozadí této léčebné metody.

Zobrazit 20 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio