Boží zaslíbení

22. 4. 2012 11:34
Rubrika: Nezařazené

 

 

Mnozí historici budou možná nazývat naši éru "věkem úzkosti a nenaplnění." Úzkost, nenaplnění je přirozeným důsledkem toho, když se naše životní záměry a naděje odchýlí od Boha a jeho vůle pro nás. Když si za náš životní cíl zvolíme cokoliv jiného, frustrace a úzkost je nevyhnutelná. I Když  máme mnohem méně proč se obávat než předchozí generace, přesto máme více starostí. I když to máme v drtivé většině životních záležitostí mnohem jednodušší než naši předkové, přesto jsme v mnohem větší nejistotě. I když máme mnohem méně reálných důvod k úzkosti než ti, kteří žili před námi, přesto jsme vnitřně mnohem více zneklidnění a v depresích. Ztvrdlé ruce byly odznakem průkopníka, zato svraštěné obočí je odznakem moderního člověka.

Bůh nikdy neslíbil, že  odstraní všechny naše problémy, těžkosti a obtíže. Vlastně si myslím, že skutečný a opravdový křesťan je v rozporu s většinovou společností mnohem více než kterákoli  jiná osoba v jeho okolí. Společnost kráčí v jednom směru a křesťan v opačném, což přináší tření a konflikty.  Bůh ale slíbil, že uprostřed problémů, těžkostí a konfliktů, zakusí ten, kdo jej opravdu poznal a vzývá jej, skutečný pokoj, pocit jistoty a bezpečí, který světsky založený člověk neznající Boha nikdy nenajde.

                                                            Billy Graham

 převzato z - http://www.billygraham.org/dailydevotion.asp?ArticleID=7237

Zobrazeno 1402×

Komentáře

Antonín Šimek

"Společnost kráčí v jednom směru a křesťan v opačném, což přináší tření a konflikty." absolutně souhlasím a nechápu jak někteří křesťané tyto konflikty nereflektují/neprožívají - o jejich opravdovosti mám proto jisté pochyby.

růžetrnitá

Včera jsem zaslechla v rozhlase jednu zajímavou větu:
"S proudem plavou jen leklé ryby, ty živé plavou vždy proti proudu."

MartyR

Pravdivé

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio