Odpuštění - měl/měla bych na to?

28. 1. 2013 10:26
Rubrika: Nezařazené

 

Tady je jeden silný příběh z bývalé JAR

Při jednom výslechu popisoval policista jménem van de Broek případ, při němž on a ještě další policisté zastřelili osmnáctiletého chlapce a spálili jeho tělo. Otáčeli jím nad ohněm, jako by to bylo sele na rožni, aby zničili důkazy. O osm let později se van de Broek vrátil do téhož domu a zatkl chlapcova otce. Manželku donutili, aby se dívala, jak policisté jejího manžela přivázali na hromadu dříví, polili benzínem a zapálili.

Když starší žena, která přišla nejprve o syna a potom i o manžela, dostala slovo, soudní síň ztichla. Co od pana van de Broeka chcete? otázal se soudce. Žena řekla, že chce, aby van de Broek šel na místo, kde spálil tělo jejího manžela, a sebral tam prach, aby mohla svého muže důstojně pohřbít. Policista s hlavou sklopenou přikývl na souhlas.

Potom žena připojila ještě jedno přání. Pan van de Broek mě připravil o celou moji rodinu, ale já mám pořád ještě dost lásky na rozdávání. Chtěla bych, aby za mnou dvakrát za měsíc přišel do ghetta a strávil se mnou den, abych mu mohla dělat matku. A přála bych si, aby pan van de Broek věděl, že mu Bůh odpustil, a že i já mu odpouštím. Chtěla bych ho obejmout, aby poznal, že moje odpuštění je opravdové.

 

 

Zobrazeno 1117×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio