Masakr v Americe - Jak mohl Bůh něco takového dopustit...

12. 5. 2013 20:38
Rubrika: Nezařazené

Masakr na škole v Americe...

Jak mohl Bůh něco takového dopustit?
Dcera Billyho Grahama - Ann Grahamová odpověděla takto:
Věřím, že p. Bůh je hluboce zarmoucený tím, co se stalo, stejně jako my. Ale roky jsme mu říkali, aby odešel z našich škol, z naší vlády, z našeho života. A protože je gentleman, myslím, že se ve vší tichosti stáhl. Jak můžeme očekávat, že nás p. Bůh ochrání a požehná nám, když ho žádáme, aby nám dal pokoj?
Podívejme se tedy, jak to začalo:
Myslím, že to začalo, když si Madeline Murrayová-O Harová /byla zavražděná a její tělo se našlo nedávno/ stěžovala, že modlitby do škol nepatří. A my jsme řekli OK. Pak kdosi řekl, že by se ve škole neměla číst Bible. Bible, která říká: nezabiješ, nepokradeš a miluj svého bližního, jako sám sebe. A my jsme řekli OK. Potom Dr. B. Spock začal tvrdit, že bychom neměli své děti trestat, když se zachovají špatně, protože bychom tak mohli zranit jejich mladé osobnosti a narušit jejich sebeúctu / jeho syn spáchal sebevraždu / - a my jsme souhlasili. Odborník jistě ví, co říká. Potom kdosi řekl učitelům a ředitelům na školách, že nemají usměrňovat naše děti, když se chovají špatně. A tak se žáci na školách netrestají. A my jsme řekli OK. Potom kdosi řekl: povolme svým dcerám potraty bez vědomí rodičů. A my jsme řekli OK. Potom kdosi ve školní radě prohlásil, že chlapci si můžou dělat, co se jim zachce, takže jsme jim dali kondomy – ať si užijí zábavy. Není třeba říkat rodičům, že se kondomy rozdávají ve škole. A my jsme řekli OK. Potom nějaký úředník prohlásil, že nezáleží na tom, co děláme v soukromí, jen když poctivě pracujeme. Zase jsme souhlasili a řekli, že nám nezáleží na tom, co kdo dělá v soukromí – včetně prezidenta – jen když máme práci a naše ekonomika je v pořádku. Potom další navrhl vydávání časopisů s nahými ženami a nazval to dobrým, realistickým oceněním krásy ženského těla. A my jsme řekli OK. Pak to někdo posunul o krok dál a publikoval obrázky nahých dětí. Dalším krokem bylo jejich zpřístupnění na Internetu. A my jsme zase řekli OK. Vždyť se odvolával, že máme svobodu projevu. Pak přišel průmysl zábavy s tím, abychom udělali Tv programy a natočili filmy, které propagují rouhání, násilí a nezákonný sex. Řekli – nahrávejme hudbu, která povzbuzuje lidi k násilí, drogám, vraždám, sebevraždám a k přebírání satanských vzoru. A my jsme řekli OK – vždyť je to jenom zábava, nemá to řádné negativní vlivy, stejně to nikdo nebere vážně. Tak jen do toho.
A TEĎ SE PTÁME – proč naše děti nemají svědomí, proč nerozeznávají dobré od zlého, proč jim není problém zabít cizince, spolužáka, nebo sebe. Myslím, že to souvisí s Příslovím – co člověk rozsévá, to také sklidí. Kdesi se ozvalo: Drahý Bože, proč jsi nezachránil to malé děvčátko, které zabili ve škole? S pozdravem znepokojený student.
Drahý znepokojený studente – mám do škol zakázaný přístup. S pozdravem Bůh. Je věru divné, jak lehce lidé zavrhnou Boha a pak se diví, že se svět řítí do pekla. Je divné, jak věříme všemu, co se píše v novinách – a zpochybňujeme, co se píše v Bibli ! Je divné, že každý chce jít do nebe, ale nechce věřit, myslet, mluvit a jednak, jak požaduje Bible. Je divné, jak rychle jsme hotoví soudit, ale sami se soudit nedáme. Je divné, jak neslušné, nemravní, vulgární a sprosté zprávy se svobodně šíří Internetem, ale veřejné diskuse o Bohu jsou ve školách a na pracovištích potlačované. Je divné, jak může být někdo v neděli křesťanem a ostatní dny v týdnu křesťanem neviditelným.
Myslíte si, že se to děje – tam daleko v USA? I naše společnost někam směřuje a má to podezřelé společné rysy s tím, co se děje – tam daleko.
JSME OCHOTNÍ ŘÍCT JASNĚ, ŽE JE TU I JINÁ CESTA? JSME OCHOTNÍ SE OZVAT?
Zobrazeno 1651×

Komentáře

spitfire

Pochybuji prodi, že ti něco řekne jméno Gus van Sant, ale koukni se na jeho film Slon, pak teprve poznáš jak směšná si postava k podpírání...

Prodi

křestan by měl rád, když ho mají ostatní za blázna - nebo se mu vysmívají - většinou to totiž bývá tak, že čím větším bláznem pro Krista člověk je, tím lépe si vede v Božích očích - tím ovšem také ztrácí kredit u lidí tohoto světa a často sklízí posměch a pohrdání - a někdy to může přecházet i k fyzickým útokům nebo k vraždě - jako v dobách prvotní církve - kdy se Boží sláva šířila nejvíce

1. Kor. 18-19 Ať nikdo sám sebe neklame. Domnívá-li se někdo z vás, že je v tomto světě moudrý, ať se stane bláznem, aby se stal opravdu moudrým.
19Moudrost tohoto věku je bláznovstvím před Bohem, neboť je psáno: ‚Nachytá moudré na jejich vychytralost;‘

Kelderek

Slona jsem viděl a nevím... v čem to dělá Prodiho směšným? to že se Bůh vytrácí ze života západní společnosti je nepopiratelné a pokud někdo nevidí negativní důsledky, tak zavírá oči, zacpává si uši a nahlas si zpívá...

spitfire

Gus van Sant svým filmem nemoralizuje. On nehledá odpovědi na otázky proč, jak, co..., on je dokonce ve svém syžetu odmítá vůbec pokládat.
Hlavní (přesněji ústrední) postavou nejsou ti střelci. Ti mají ve filmu stejný prostor jako jejich cíle (vedlejší). Ústřední postavou toho filmu je ten mladý kluk (blondák jehož akcí začíná film, je to on kdo prochází celou "událostí" a je to i on kdo zná ty střelce osobně a kdo se s nimi mine před školou.
Gus van Santův film není nikterak umělecky originální. Přesvědčivost toho snímku je zachráněna právě tou výstavbou příběhu s pozorností upřenou nikoli na to, co všichni čekají, že se stane, ale na tu ústřední postavu.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio