5 + 1 Únor

14. 2. 2014 11:13
Rubrika: 5 + 1

Jednou za měsíc bych zde, ale i na jiných místech, rád uveřejnil 5 výroků, citátů, které mě v minulosti přiměly k tomu,abych se zastavil. K tomu bych rád přidal jednu biblickou pasáž nebo úryvek...

 

God save us from living in comfort while sinners are sinking into hell!” - Spurgeon 

Bože, zachraň nás z pohodlného života, zatímco zástupy hříšníků míří do pekla.

Charles Spurgeon

 

Noeho moudrost nebyla zjevná, naopak byl vysmívaný, dokud nezačalo pršet (v časech Noeho totiž vůbec nepršelo). Neboj se a neber ohled, co si ostatní pomyslí - jdi naplno za Ježíšem. On za to stojí.

 

“Light yourself on fire with passion and people will come from miles to watch you burn.” 

Zapal sám sebe ohněm vášně (pro Krista) a lidé začnou přicházet z dálek, aby  viděli, jak hoříš

John Wesley

 

Čtením knih se Bůh hledá, modlitbou nalézá...

 

Some women will spend thirty minutes to an hour preparing for church externally (putting on special clothes and makeup, etc.). What would happen if we all spent the same amount of time preparing internally for church—with prayer and meditation?” 

Některé ženy před bohoslužbami tráví půl hodiny až hodinu úpravou svého zevnějšku. (některé i víc) Co by se asi stalo, kdybychom my všichni trávili stejnou dobu před bohoslužbami v modlitbě a meditaci?

Leonard Ravenhill

 

Lukáš 3:7-11 

 

Zástupům, které vycházely, aby se od něho daly pokřtít, Jan říkal: „Plemeno zmijí, kdo vám ukázal, že můžete utéci před nastávajícím hněvem. Neste tedy ovoce, které ukazuje, že činíte pokání, a nezačínejte si říkat: ‚Náš otec jest Abraham!   Pravím vám, že Bůh může Abrahamovi stvořit děti z tohoto kamení.Sekera už je na kořeni stromů; a každý strom, který nenese dobré ovoce, bude vyťat a hozen do ohně. Zástupy se Jana ptaly: „Co jen máme dělat? On jim odpověděl: „Kdo má dvoje oblečení, dej tomu, kdo nemá žádné, a kdo má co k jídlu, udělej také tak.“

Zobrazeno 646×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio