5 + 1 Duben

24. 4. 2014 8:27
Rubrika: 5 + 1

Ty pověsti lidské nedbej. Mluví-li o tobě dobře či zle lidé, nic tobě na tom nezáleží, jestliže já s tebou spokojen jsem. Když víš, že se mně líbíš, o zalíbení se lidem nestoj; jejichž přízeň i nestálá, i neplná, i převrácená jest; často milují, což nenávisti hodné, a co hodné milování, nenávidí. Aniž se kdy všechněm zachovati lze; jednomu se chtěje zlíbiti, jiným se zošklivíš. Všech tedy tak nechaje a mne samého hledě, nejlépe učiníš; my když spolu v srozumění budem, nic tobě, jako ani mně, jazyk lidský nepřidá, neujme. Mnohým znám býti nehledej, synu můj! Slovoutnost tvá buď nízkým býti, aby třeba svět, by možné bylo, o tobě nevěděl; to nejlép a nejbezpečněji.

J.A. Komenský

 

The greatest enemy to human souls—I think I am not wrong in saying this—is the self-righteous spirit which makes men look to themselves for salvation.

Největším nepřítelem lidské duše - Myslím si a ne špatně v tomto ohledu je samospravedlivý duch, který z člověka v jeho vlastních očích činí spaseného.

Ch. Spurgeon

 

We should be rigorous in judging ourselves and gracious in judging others

Měli bychom být přísní v souzení nás samých a milostiví v souzení ostatních.

J.Wesley

  

 Zhubnul jsem až na 54kg. Ne že by tam nebylo jídlo. Ale jaksi jsem měl před očima strádající a hladovějící uprchlíky. Ptal jsem se sám sebe trochu hloupou otázkou:"Mám já právo jíst a mít plný žaludek, když je kolem tolik hladových? Když si odepřu jídlo, které mám k dispozici, nemohl bych tím pomoci jiným lidem?"Chtěl jsem na tom být jako oni...

Veikko Manninem - z knihy Základy misie, ve které vzpomíná na počátky své služby v době po druhé světové válce v německých vysidleneckých táborech, ve kterých byl nedostatek jídla.

 

Laciná milost je milost bez následování, milost bez kříže, milost bez živého Ježíše Krista, který se stal člověkem. Drahá milost je poklad skrytý v poli, pro nějž člověk jde a z radosti z něho prodá všecko, co měl. Je zavolání Ježíše, na něž učedník opouští své sítě, aby ho následoval. Je drahá, protože za ni člověk platí životem, je milostí, protože teprve jí získává život.

D. Boenhoffer

 

1. Jan 4:10-15                                                                                                         Kdo věří v Syna Božího, má to svědectví v sobě. Kdo nevěří Bohu, dělá z něho lháře, protože nevěří svědectví, které Bůh vydal o svém Synu. A to je to svědectví: Bůh nám dal věčný život, a ten život je v jeho Synu. Kdo má Syna, má život; kdo nemá Syna Božího, nemá život. Toto píšu vám, kteří věříte ve jméno Syna Božího, abyste věděli, že máte věčný život. Máme v něho pevnou důvěru, že nás slyší, kdykoliv o něco požádáme ve shodě s jeho vůlí. A víme-li, že nás slyší, kdykoliv o něco žádáme, pak také víme, že to, co máme, jsme dostali od něho.

Zobrazeno 640×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio