5 + 1 Červen

30. 6. 2014 23:33
Rubrika: 5 + 1

.Boh sa viac zaujíma o to, aby si vedel, kto je, než, aby si vedel, čo máš robiť. Vedieť, čo máš robiť budeš len vtedy, ak budeš vedieť, kto je ON."

Mike Pilavachi

...Vstupoval jsem do manželství a myslel sem si, že nás pohromadě udrží láska. Místo toho jsem pochopil, že bylo zapotřebí manželství, abych se naučil, co láska znamená 

P. Yancey, Ohlasy z jiného světa

Jestliže misie, evangelizace pokulhává, umdlévá, tak je celá zbožnost člověka - jeho vztah s Bohem slabý. Příkaz jít do celého světa a kázat všem nemůže být vyslyšen, dokud není celá vůle člověka podrobena vůli Boží. Různé oblasti života člověka, život sám, jeho vztahy, jeho modlitba, dávání a chození s Pánem potom budou proměňovány ruku v ruce, ve vzájemné provázanosti s jinými oblastmi jeho života.

A.T. Pierson

  

V Božím království není srovnávání. Bůh vás nebude srovnávat s vaší manželkou nebo váš sbor s jiným. Žádné srovnávání. Ježíš řekl stejná slova muži s pěti talenty, jako muži s deseti. Proto sloužím Ježíši Kristu. Nejde o to, srovnávat se s druhými, ale udělat, co máš. Jako ten chlapec s dvěma rybičkami a pěti chleby. Dal to Ježíšovi a on to rozmnožil pro pět tisíc lidí. Když dáš to, co můžeš, sloužíš mu, poctíš ho a řekneš."Pane, chci ti sloužit tím, cos mi dal" - jestli to myslíš vážně, uvidíš, co s tím Bůh udělá!

Samuel Rotman

 

Jan Hus rovněž viděl ve smilstvu velké nebezpečí a varoval před ním. Svého přítele, kněze, vybízí, aby neustále proti smilstvu kázal:
"Kde můžeš, proti smilstvu ustavičně kaž, neboť je to šelma nejnešlechetnější, kteráž lidi zžírá, ty, za které trpělo nejušlechtilejší lidství Kristovo."
Hus nebrojí proti smilstvu kvůli zákonu, ale protože si uvědomoval, že ničí pravé lidství a rozkládá (zžírá, požírá) osobnost i charakter člověka, který byl stvořen k Boží podobě a smilněním je tento obraz poničen. Čistota je podle Husa šlechetná a smilstvo je nešlechetnost, za kterou se skrývá šelma - duchovní mocnost sexuální zvrácenosti. Čistota duše pomáhá zachovat lidskou důstojnost, naopak smilstvo tuto důstojnost potlačuje a ubíjí.
 
Jan 15:1-7
  • „Já jsem pravý vinný kmen a můj Otec je vinař.
  • 2Každou mou ratolest, která nenese ovoce, odřezává, a každou, která nese ovoce, čistí, aby nesla hojnější ovoce.
  • 3Vy jste již čisti pro slovo, které jsem k vám mluvil.
  • 4Zůstaňte ve mně, a já ve vás. Jako ratolest nemůže nést ovoce sama od sebe, nezůstane-li při kmeni, tak ani vy, nezůstanete-li ve mně.
  • 5Já jsem vinný kmen, vy jste ratolesti. Kdo zůstává ve mně a já v něm, ten nese hojné ovoce; neboť beze mne nemůžete činit nic.
  • 6Kdo nezůstane ve mně, bude vyvržen ven jako ratolest a uschne; pak ji seberou, hodí do ohně a spálí.
  • 7Zůstanete-li ve mně a zůstanou-li má slova ve vás, proste, oč chcete, a stane se vám.
Zobrazeno 589×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio