5 + 1 Březen

13. 3. 2014 0:48
Rubrika: 5 + 1

 

 

What one generation tolerates, the next generation will embrace.” 

To, co jedna generace toleruje, další bez problémů přijme - John Wesley

 

Tak, kdo bližního jako sám sebe miluje, nepotřebuje obšírných nařizování, kde by, kdy a v čem jeho šetřiti měl, v čem jemu neškoditi, v čem dluh povinný navraceti: sama zajisté láska, jak se k němu chovati má, plně jemu všecko poví a ukáže. Zlého člověka znamení jest všudy práv žádati, a co se činiti má, z rejster toliko chtíti věděti, protože nám doma v srdci prst Boží ukazuje, co sobě chceme, to že sme i bližnímu povinni.

J. A. Komenský - Labyrint světa a ráj srdce - Zlého člověka znamení jest všudy práv žádati, a co se činiti má, z rejster toliko chtíti věděti - v kontextu dnešní doby by se dalo říci, že vlastně navazuji na předchozí výrok J.Wesleyho...Zatímco se Kristus nebo lidé následující Krista svých nároků často vzdávali, zřekli se i sami sebe nebo dokonce položili svůj vlastní život - zlí lidé se budou neustále dožadovat všeho možného i nemožného, aby dosáhli svých práv... 

 

One soul won to Christ is better than a thousand merely moralised and still sleeping in their sins."

Charles Spurgeon - Jedna duše získaná pro Krista je lepší než tisíc moralizujících, kteří stále spí ve svých hříších...

 

Z Číny přicházely dopisy od misijních rozhlasových stanic Trans World Radio a IBRA. Jak se mohly odsud dostat, nevím, ale Bůh má své cesty. Čínští křestané psali: "Prosíme, čtěte hodně Bibli, ale čtěte ji pomalu." Potom, když si  opisovali Nový Zákon, da li - Matoušovo evangelium jednomu členu sboru, Marka jinému, Lukáše třetímu, dalším Jana, Skutky...Každou část Písma některému členu. Ať to byl on či ona, naučili se to srdcem. A když pak kazatel potřeboval text, ukázal na patřičného: "Jan!" nebo na jiného:"Skutky!" Viděl jsem tyto opsané Bible. Byly na nich stopy slz. Jak kdysi řekl jeden křestanský myslitel:"Kniha Zjevení byla napsána slzami a musí také být se slzami čtena. Jinak zůstává zavřená."

Veikko Manninem - finský misionář - z knihy Misie, zkušenosti a principy

 

"Sometimes it takes the Lord years to get us sufficiently emptied, weak and small, so that we can bear His glory in our lives, a fact which may well explain some of His dealings with us. When he has got us small enough and empty enough, then there is a chance for the working of His Spirit in glory."

Někdy to zabere Pánovi celé roky, než nás dostatečně "vyprázdní", umenší, oslabí, tak abychom skrze naše životy mohli přinášet Jeho slávu, což je fakt, který může velmi dobře vysvětlit některé jeho způsoby a zacházení s námi. Když nás samé dostatečně upozadí a vyprázdní, tak vzniká šance, že si nás použije, na zjevení - manifestaci jeho Ducha ve slávě"

T. A. Sparks

 

Daniel 12,1-3 - proroctví týkající se posledních časů

„V oné době povstane Míkael, velký ochránce, bude stát při synech tvého lidu. Bude to doba soužení, jaké nebylo od vzniku národa až do této doby. V oné době bude vyproštěn tvůj lid, každý, kdo je zapsán v Knize. Mnozí z těch, kteří spí v prachu země, procitnou; jedni k životu věčnému, druzí k pohaně věčné hrůze. Prozíraví budou zářit jako záře oblohy, a ti, kteří mnohým dopomáhají k spravedlnosti, jako hvězdy, navěky a navždy.

Zobrazeno 721×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio